Arapsuyu Mahallesi Atatürk Blv. Gökay Plaza No:23/A K:3 D:9 Konyaaltı/Antalya
Sinüzit Nedir?
8 Ocak 2024
Sinüzit Nedir?
OKUNMA : 32

Sinüzit Nedir?

 

Yüz kemiklerimizin içlerinde bulunan boşlukların, iltihaplı doku ile dolmasından dolayı ortaya çıkan hastalığa sinüzit denmektedir. Sinüs aslında boşluk anlamına gelmektedir. Elmacık kemiklerimizde, alın bölgemizde, gözlerimizin iç kısmında ve beynimizin altında olmak üzere kemik yapının içinde yer alan dört çift ana sinüs grubu bulunmaktadır. Vücut tarafından üretilen mukus buruna boşaltılamadığı takdirde, mukus içinde bakteriler çoğalmakta ve sinüzit belirtileri baş göstermektedir. Sinüzit kendisini; akut sinüzit, kronik sünüzit, subakut sinüzit, tekrarlayan akut sinüzit ve kronik sinüzitin akut alevlenmesi şeklinde farklı derecelerde belli etmektedir.

Sinüzitin Nedenleri Nelerdir?

Pek çok insanın başına gelebilen bir hastalık olan sinüzitin bazı genel sebepleri de bulunmaktadır. En çok karşılaşılan sebeplerden birisi, viral üst solunum yolları enfeksiyonlarıdır. Ayrıca, yüzerken, dalış yaparken, bir yere tırmanırken ya da uçak yolculuğu yaparken oluşan basınç değişiklikleri de sinüs boşluklarının kapanmasına ve dolayısıyla sinüzite neden olabilmektedir.

Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

Sinüzitinizin olup olmadığını anlamak için aşağıdaki belirtileri kontrol edebilirsiniz. Eğer bir şüphe duyuyorsanız hemen bir doktora danışmanızı öneririz.

  • Yüz ve göz çevresinde dolgunluk hissi,
  • Baş ağrısı,
  • Geniz akıntısı,
  • Boğazda yanma hissi,
  • Koku ve tat duygularında his kaybı
Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar