Arapsuyu Mahallesi Atatürk Blv. Gökay Plaza No:23/A K:3 D:9 Konyaaltı/Antalya
Çocuk Sağlığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
8 Ocak 2024
Çocuk Sağlığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
OKUNMA : 35

Prof. Dr. Ayşen Bingöl çocukların gelişimi ve sağlığı için pek çok tavsiyede bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir: Bebek cildi çok hassastır. Krem ve yağlar sürerek cildin terlemesi önlenirse, ufak sivilceler ve isilik tarzında döküntüler ortaya çıkabilmektedir. Eğer cildi kurur ve çatlaklar gelişirse, bir bebek losyonu veya nemlendiricisini günde 2 kere sürebilirsiniz. Bebeğin cildi kuru ise çok banyo yaptırmayın. Banyonun suyuna bebe yağı eklemek de işe yarayabilir.

Çocuklar Kaç Saat Uyumalı?

Anneler ve babalar minikleri için her konuda çok hassas davranmaya özen göstermektedirler. Çoğunlukla bebeklikten ergenliğe hatta sonrasına kadar kendi koydukları kurallar çerçevesinde evde düzen kurmaktalar. Yemek, uyku, oyun saatleri belirli bir düzende seyrediyor. Özellikle okul çağındaki çocuklarının uyku düzeni konusunda esneklik sağlamıyorlar. Aileler çocuklarının uyku düzeni konusunda hassas olmakta haklılar. Zira çocukların beden ve zihin gelişiminin sağlanabilmesi için; yaşına uygun, kesintisiz, yeterli sürede ve kaliteli uyuması büyük önem taşıyor. Uyku, çocuğun öğrenme yetisi ve gelişiminde doğrudan etkili. Prof. Dr. Ayşen Bingöl, çocuklarının uyku düzenin çok önemli olduğunu söylemektedir.

Çocuklarda Uyku Sorunu Ciddiye Alınmalı

Kaliteli bir uyku, bebeklikten, ergenlik dönemine tüm çocuklar için en az beslenme kadar önem taşıyor. Özellikle okul çağında, anne babaya veya yoğun ders programları, oyun isteği gibi çocuğa bağlı nedenlerle yatma saatleri ötelenebiliyor, ertelenebiliyor. Yaşanan küçük kaymalar her ne kadar önemsizmiş gibi görünse de, aslında çok önemli. Çünkü yetersiz uyku öğrenme, gelişme ve sosyal uyum gibi çocuk yaşamında pek çok şeyi etkiliyor. Uyku düzeni olmayan ve uzun süre uyku sorunu yaşayan çocuklarda dikkatsizlik, konsantrasyon bozuklukları, hiperaktivite ve yorgunluk gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır.

 

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar