Arapsuyu Mahallesi Atatürk Blv. Gökay Plaza No:23/A K:3 D:9 Konyaaltı/Antalya
Çocuk Doktoru Nedir?
8 Ocak 2024
Çocuk Doktoru Nedir?
OKUNMA : 27

Çocuk Doktoru Nedir?

Dünya genelinde ortaya çıkan farklı hastalıklar ile ilgili ve mevcut hastalıklara bağlı olarak geliştirilen tedavi yöntemleri konusunda detaylı bilgi sahibi olan kişilere çocuk doktoru denir. Değişen dünya ile beraber geçmişe göre farklı hastalıkların ortaya çıkması, doktorluk mesleğinin sürekli kendisini yenileyen bir özelliğe sahip olmasını sağlıyor. Bu yüzden Çocuk doktorları sürekli olarak gündemi takip etmeli ve kendilerini bu alandaki yeniliklere hazırlamalıdırlar.

 

Antalya Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ayşen Bingöl hangi alanlarla ilgilenmektedir?

 

Uluslararası ve ulusal alanda bir çok yayın ve klinik araştırmalar yapan, aynı zamanda halen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Allerji-İmmunoloji ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Antalya Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ayşen Bingöl’ün birçok farklı çalışma alanı bulunmaktadır. Asıl yoğunlaştığı bölüm ise çocuk hastalıklarıdır. Bu hastalıklara örnek verecek olursak; besin allerjileri, soğuk algınlığı, alerjik cilt hastalıkları, sinüzit, inatçı öksürük, astım, atopik dermatit’tir. Antalya Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ayşen Bingöl/b>bu ve benzeri tüm hastalıklara teşhis koyup, tedavi etmektedir.

 

Çocukların sağlık takipleri, hem yetişkinlikte deneyimleyecekleri yaşamın kalitesinin arttırılması hem de erken teşhis edilerek önüne geçilebilecek komplikasyonların teşhis edilmesi için son derece önemlidir. Bu yüzden ebeveynler olarak, çocuklarımızda gözlemlediğimiz herhangi bir ters giden gelişme olursa acilen bir doktora başvurmalıyız.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar