Arapsuyu Mahallesi Atatürk Blv. Gökay Plaza No:23/A K:3 D:9 Konyaaltı/Antalya
Antalya Çocuk Hastalıkları
8 Ocak 2024
Antalya Çocuk Hastalıkları
OKUNMA : 32

Antalya Çocuk Hastalıkları

 

Çocuk Hastalıkları

Çocuklarda görülen birçok hastalık vardır. Çocuklar gelişme çağında olduklarından dolayı yetişkinlere göre daha sık hastalanabilirler. Çocuk hastalıkları, her sağlık ve hastalık konusu gibi fazlasıyla önemli konulardandır. Çocuk hastalıkları, çocukların sağlıklı bir yaşama sahip olması açısından fazlasıyla önem taşımaktadır. Antalya’da Çocuk Doktoru olan Prof. Dr. Ayşen Bingöl ‘e çocuk hastalıkları konusunda danışabilirsiniz.

En Sık Rastlanan Çocuk Hastalıkları Nelerdir?

Pnemoni (Zatürre)
Zatürree (pnömoni), en gelişmiş ülkelerde bile sık görülen ve ölümlere neden olan, dünyanın bilinen en eski hastalıklarından biri. Pnömokoklar kişiden kişiye, bir-iki metrelik mesafelerden yakın temas sonucu bulaşıyorlar.
Nezle - Soğuk Algınlığı - Yüksek Ateş
Normal vücut ısısı 36 ile 37,5 derece arasında olup gün içerisinde farklılık gösterebilir. Vücut sıcaklığının 38 derece ve üstüne çıkması halinde ateşli hastalıklar ortaya çıkabilir. Ancak çocuk hareketli bir gün geçirmişse vücut ısısında kısa süreli artış görülebilir. Çocuklarda meydana gelen soğuk algınlığı yetişkinlere nazaran çok daha tehlikelidir ve mutlaka bir uzman hekime başvurulması gerekir. Çocuklarda gribin belirtileri ise şu şekildedir; Boğaz ağrısı, üşüme, halsizlik, burun tıkanması, hapşırma, tüm vücutta ağrı.
Sinüzit
Çocukların en sık karşılaştığı hastalıklardan biri de sinüzittir. İltihap akıntıları ve burun tıkanıklığına ilaveten yüz kemiklerinde şiddetli ağrılar görülebilir. Göz çevresinde şişlik, göz yaşarması, 38 derece ateş sinüzitin diğer belirtileri arasında yer almaktadır.
Bronşit Genellikle soğuk algınlığı sonrasında rahatsızlanan büyük çocuklarda öksürük nöbetleri, hırıltı, yoğun balgam belirtileri ortaya çıkar. Bu gibi durumlarda hastalığın tanısı röntgen görüntüleri sonrasında netlik kazanır. Hastalığın tedavi aşamasında antibiyotik kullanımı tavsiye edilmez ancak enfeksiyona bağlı bakteri oluşmuş ise antibiyotik kullanılmalıdır. Buna ek olarak balgam yumuşatıcı ilaçlar alınabilir.

Siz de bu hastalıklardan şüpheleniyorsanız ya da çocuğunuzda normal olmayan tepkimeler gözlemliyorsanız Antalya Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ayşen Bingöl’e danışabilirsiniz.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar