Arapsuyu Mahallesi Atatürk Blv. Gökay Plaza No:23/A K:3 D:9 Konyaaltı/Antalya
Antalya Alerji Doktoru Tavsiye
8 Ocak 2024
Antalya Alerji Doktoru Tavsiye
OKUNMA : 44

Antalya Alerji Doktoru Tavsiye

 

Çocuk alerji uzmanı, çocuklarda alerji ve bağışıklık sistemi bozukluklarıyla ilgilenen tıp uzmanlarına denmektedir. Çocuklarda yaygın olarak görülen alerjik reaksiyonlar arasında gıda alerjileri, solunum yolu alerjileri, egzama ve ilaç alerjileri bulunmaktadır. Çocuk alerji uzmanları, bu tür alerjik durumları teşhis etmek, tedavi etmek ve yönetmek konusunda uzmanlaşmış olan doktorlardır.

Çocuk Alerji Doktoru Tavsiyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuğunuzun hangi alerjik semptomlara sahip olduğunu belirledikten sonra, önerilen doktorun bu semptomlara karşı uyguladığı yöntemler ve yorumları araştırılmalıdır. Semptomlarınızı belirleyerek, çocuk alerji uzmanı seçerken doğru uzmana başvurabilirsiniz. Çocuk alerji uzmanının ilgili uzmanlık alanında uzmanlaşmış olması ve deneyim sahibi olması da oldukça önemlidir. Bu nedenle, doktorunuzun çocuk alerji alanında uzmanlaşmış bir tıp uzmanı olduğunu mutlaka araştırın ve bundan emin olun. Antalya Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ayşen Bingöl, alerji konusunda uzmanlaşmış bir doktordur. Tavsiye olarak düşünebilirsiniz.

Alerjik Hastalıklar Nedir?

İnsanların yaşam kalitelerini etkilemeleri bakımından küresel çapta önem verilen hastalık grupları arasında alerjik hastalıkları da yer almaktadır. Bağışıklık sisteminiz yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe tepki verdiğinde alerjiler ortaya çıkmaktadır. Peki nedir bu alerjik hastalıklar? Vücudun çeşitli yabancı maddelere aşırı reaksiyonu sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklara alerjik hastalıklar denir. Bağışıklık sisteminiz antikor olarak bilinen maddeler üretmektedir. Alerjiniz olduğunda, bağışıklık sisteminiz belirli bir alerjeni zararlı olmasa bile zararlı olarak tanımlayan antikorlar üretir. Alerjenle temas ettiğinizde, bağışıklık sisteminizin reaksiyonu cildinizi, sinüslerinizi, hava yollarınızı veya sindirim sisteminizi etkileyebilir. Bu durumlarda erken teşhis çok büyük önem taşımaktadır. Hemen bir alerji uzmanına gidilmesi gerekmektedir.

 

Alerji Doktoru Nedir?

 

Alerjilerin şiddeti ve tepkisi her kişide farklılık göstermektedir. Basit gibi görünse de kişinin hayatını tehdit eden acil bir durum haline gelebilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçmek için mutlaka bir alerji doktoru ile iletişim kurulmalıdır. Alerji doktorları, alerjiden doğan hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan kişilerdir. İlaç alerjileri, kuru öksürük, besin alerjisi, böcek alerjisi, mesleksel alerjiler, alerjik nezle, çimen alerjisi gibi daha pek çok hastalıklara tedavi uygulamaktadırlar.

 

Bizim için çok kıymetli olan sevgili çocuklarımızın herhangi bir alerjik belirtileri olduğunda çok beklemeden hızlı müdahale yapmalıyız. Böyle durumlarda Antalya Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ayşen Bingöl ile gönül rahatlığı ile iletişim kurabilirsiniz.

Alerjik hastalıklara tanı konulması deneyim gerektirir. Kimi zaman kendimizde alerjik hastalık olduğunu düşünüp yanılabiliriz. Bunun sonucunda gereksiz yere tedavi olabiliriz. Bu nedenle mutlaka alerji ve klinik immünoloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi gereklidir. Siz de kendinizde alerji belirtileri gözlemliyorsanız, alanında uzman olan Prof. Dr. Ayşen Bingöl ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar