Arapsuyu Mahallesi Atatürk Blv. Gökay Plaza No:23/A K:3 D:9 Konyaaltı/Antalya
Çocuk Doktoru
8 Ocak 2024
Çocuk Doktoru
OKUNMA : 27

Çocuk Doktoru

 

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz günden itibaren, bebeğiniz için seçtiğiniz isim gibi, çocuğunuzun yaşamı boyunca onu etkileyecek kararlar alırsınız. Yeni doğan bebeğinize mümkün olan en sağlıklı başlangıcı vermek için, ilk sağlık ziyaretinden gençlik yılları boyunca çocuğunuza bakacak bir çocuk doktoru bulmak isteyeceksiniz. Bu seçimi en doğru şekilde yapmak , hem sizin hem de çocuğunuzun gelişimi için oldukça önemlidir.

Çocuklarınızın gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde takip edilmesi için yapmanız gereken en önemli şeylerden birinin sağlıklarını denetleyecek bir doktor seçmeniz gerektiğinden bahsettik. Şimdi de sizlere kısaca çocuk doktoru nedir ve neleri bilmedir bunlardan bahsedelim. Çocuk doktoru ,küçük sağlık sorunlarından ciddi hastalıklara kadar çocukların fiziksel, davranışsal ve zihinsel bakımını yöneten bir tıp doktorudur. Bir çocuk doktoru, her türlü hastalıkları teşhis edip, tedavi etmeyi bilmelidir.

Çocuk Doktorunuz Ne Yapar?

Çocuk doktorunuz, çocuklarınızı doğumdan yetişkinliğe kadar tedavi etmeye odaklanırlar. 5 yaşından sonra, çocuk doktorunuz muhtemelen çocuğunuzu her yıl yıllık kontroller için görmek isteyecektir. Ayrıca çocuk doktorunuz, çocuğunuz hastalandığında ilk aranacak kişidir. Çocuğunuzun bakımında bir çocuk doktorunun yapması gerekenler: - Fizik muayene yapabilmelidir.
- Çocuğunuzun hastalıklarını, enfeksiyonlarını, yaralanmalarını ve diğer sağlık sorunlarını teşhis edip, onları tedavi edebilmelidir.
- Çocuğunuzun sağlığı, güvenliği, beslenmesi ve zindelik ihtiyaçları hakkında size bilgi verebilmeli.
- Çocuğunuzun büyümesi ve gelişimi ile ilgili merak ettiğiniz her türlü sorunun cevabını en doğru şekilde sizlere açıklayabilmelidir.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar